Με δυο λόγια

Νέο δυναμικό site.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε κάθε χρήστη του ίντερνετ να δημιουργήσει τα δικά του άρθρα χρησιμοποιώντας μόνο τις βασικές γνώσεις ενός κειμενογράφου (word)

 
 
Αρχική arrow Ειδήσεις - Νέα
A blog of all sections with no images
Νέο Domain PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
17.10.08

Το forum της βιοτεχνολογίας στεγάζεται κάτω από νέο domain. Το www.gewponoi.com.

Το gewponoi.com είναι ένα νέο site, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία μεταξύ φοιτητών από όλα τα τμήματα του Γ.Π.Α. με σκοπό να στεγάσει φόρουμ για κάθε τμήμα και να είναι ο τόπος συγκέντρωσης όλων των φοιτητών του Γ.Π.Α.

 Στόχος του είναι η παρουσίαση μιας πιο ενοποιημένης εικόνας του Γ.Π.Α.

 
Υγιεινές μοβ τομάτες αναπτύσσονται σε αμερικανικό πανεπιστήμιο PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
01.11.07

Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον τελειοποιούν μια ποικιλία μοβ τομάτας, ένα νέο μείγμα χρωμάτων και θρεπτικών συστατικών. Η φλούδα του καρπού είναι σκούρα σαν μελιτζάνα, ενώ το εσωτερικό προσφέρει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Η μοβ τομάτα περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανίνες, σκούρες μοβ χρωστικές που απαντώνται σε φρούτα όπως τα μούρα και τα μαύρα σταφύλια και δρουν ως αντιοξειδωτικά. Η νέα ποικιλία περιέχει και λυκοπένια, τις ουσίες που δίνουν στις συνηθισμένες τομάτες το κόκκινο χρώμα τους και προσφέρουν επίσης αντιοξειδωτική δράση.

Ο Τζιμ Μάιερς, ο καθηγητής που επιβλέπει την προσπάθεια, διευκρινίζει ότι η νέα ποικιλία δεν δημιουργήθηκε με μεθόδους γενετικές μηχανικής, αλλά από διασταύρωση της βιομηχανικής τομάτας με άγριες, σκούρες ποικιλίες.

Οι άγριες τοματιές με σκούρους καρπούς είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν έφτασαν στο τραπέζι του καταναλωτή επειδή οι τομάτες τους είναι πολύ μικρές και ελαφρώς δηλητηριώδεις, όπως πιστεύεται ότι ήταν κάποτε όλες οι τομάτες.

Τα πειράματα του Δρ Μάιερς ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια, και η ομάδα του χρειάζεται τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια για να συνεχίσει τις διασταυρώσεις και να σταθεροποιήσει τα χαρακτηριστικά της μοβ ποικιλίας.

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.07 )
 
Το μυστικό της μακροζωίας PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
10.06.07
Έλληνες επιστήμονες πέτυχαν να καθυστερήσουν τη γήρανση των κυττάρων
▅ Ο δρ Ν. Ταβερναράκης από το ΙΤΕ Κρήτης ανακάλυψε μαζί με τις συναδέλφους του Π. Συντυχάκη και Κ. Τρουλινάκη έναν από τους σημαντικότερους μηχανισμούς που προκαλεί τη γήρανση των κυττάρων του νηματώδουςσκουληκιού Caenorhabditis elegans
Φρένο στη γήρανση κατάφεραν να βάλουν Έλληνες επιστήμονες από την Κρήτη. Με μια καινούργια τεχνική που ανέπτυξαν στο εργαστήριό τους, πέτυχαν για πρώτη φορά να αναζωογονήσουν τα κύτταρα ενός μικροσκοπικού σκουληκιού και να το κάνουν να ζήσει περισσότερο από το φυσιολογικό του όριο!

Τελευταία ανανέωση ( 15.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την πρώτη «συνθετική ζωή» PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
09.06.07
Ο Κρεγκ Βέντερ ξαναχτυπά
Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την πρώτη «συνθετική ζωή»

ΑΠΕ
Ο Κρεγκ Βέντερ κατηγορείται ότι θέλει να δημιουργήσει μονοπώλιο στις συνθετικές μορφές ζωής
Ρόκβιλ, Μέριλαντ
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
 
Τελευταία ανανέωση ( 09.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ναι στην Βιοτεχνολογία αλλά... PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
19.04.07
Ναι στην Βιοτεχνολογία - Όχι στην γενετικώς τροποποιημένη τροφή:
Νέα μελέτη που αφορά την νοοτροπία της Ευρώπης σχετικά με την βιοτεχνολογία δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με αυτή οι περισσότεροι ευρωπαίοι ότι η Βιοτεχνολογία θα βελτιώσει τον τρόπο ζωής τους, αλλά η πλειοψηφία αντιτίθεται στην γενετικώς τροποποιημένη τροφή.
Τελευταία ανανέωση ( 19.04.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επικινδυνότητα Γενετικώς τροποποιημένων φυτών PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
19.04.07
Είναι τα Γενετικώς τροποποιημένα φυτά επικίνδυνα για το περιβάλλον;
Αλήθεια πρόκειται για μια απειλή για το περιβάλλον; Κάθε νέο γενετικώς τροποποιημένο φυτό χρειάζεται να εξεταστεί σχολαστικά για να διαπιστώσουμε εάν πρόκεται να υπάρξουν αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον στο μέλλον.
Τελευταία ανανέωση ( 19.04.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
© 2017 Βιοτεχνολογία ΓΠΑ
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen