Με δυο λόγια

Νέο δυναμικό site.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε κάθε χρήστη του ίντερνετ να δημιουργήσει τα δικά του άρθρα χρησιμοποιώντας μόνο τις βασικές γνώσεις ενός κειμενογράφου (word)

 
 
Αρχική arrow Ειδήσεις - Νέα arrow Υγιεινές μοβ τομάτες αναπτύσσονται σε αμερικανικό πανεπιστήμιο
Υγιεινές μοβ τομάτες αναπτύσσονται σε αμερικανικό πανεπιστήμιο PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Μ.   
01.11.07

Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον τελειοποιούν μια ποικιλία μοβ τομάτας, ένα νέο μείγμα χρωμάτων και θρεπτικών συστατικών. Η φλούδα του καρπού είναι σκούρα σαν μελιτζάνα, ενώ το εσωτερικό προσφέρει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Η μοβ τομάτα περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανίνες, σκούρες μοβ χρωστικές που απαντώνται σε φρούτα όπως τα μούρα και τα μαύρα σταφύλια και δρουν ως αντιοξειδωτικά. Η νέα ποικιλία περιέχει και λυκοπένια, τις ουσίες που δίνουν στις συνηθισμένες τομάτες το κόκκινο χρώμα τους και προσφέρουν επίσης αντιοξειδωτική δράση.

Ο Τζιμ Μάιερς, ο καθηγητής που επιβλέπει την προσπάθεια, διευκρινίζει ότι η νέα ποικιλία δεν δημιουργήθηκε με μεθόδους γενετικές μηχανικής, αλλά από διασταύρωση της βιομηχανικής τομάτας με άγριες, σκούρες ποικιλίες.

Οι άγριες τοματιές με σκούρους καρπούς είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν έφτασαν στο τραπέζι του καταναλωτή επειδή οι τομάτες τους είναι πολύ μικρές και ελαφρώς δηλητηριώδεις, όπως πιστεύεται ότι ήταν κάποτε όλες οι τομάτες.

Τα πειράματα του Δρ Μάιερς ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια, και η ομάδα του χρειάζεται τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια για να συνεχίσει τις διασταυρώσεις και να σταθεροποιήσει τα χαρακτηριστικά της μοβ ποικιλίας.

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2017 Βιοτεχνολογία ΓΠΑ
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen